Parterapi derhjemme – sådan gør i

Mange par vælger at tage til en terapeut i forbindelse med deres problemer i hjemmet, og det er også den rigtige ting at gøre hvis ikke man er god til at lytte til sin partner eller bare ikke er vild med at indrømme at man tager fejl – noget utroligt mange mennesker der har været voksne i mange år stadig slet ikke kan finde ud af. 

Voksne mennesker der er i et parforhold har en eller anden tendens til at skændes som børn. De vil begge to have ret, nægter at indrømme at de har taget fejl og vil desuden overhovedet ikke lytte til fornuft – i min optik er det fuldstændig sindsygt at voksne mennesker behandler hinanden sådan, når det er så nemt at gøre ordentligt.

Sådan snakker i sammen som voksne

Hvis du og din partner ikke er alt for gode til at få snakket sammen når i har problemer, så er der gode chancer for at det oftest ender ud i en omgang mundhuggeri og at mindst en af jer kommer til at blive virkelig ked af det – og er det alt besværet værd i sidste ende? Næppe.

For at løse problemer én gang for alle bliver i nød til at betragte jer selv som de voksne og forstående mennesker i nu engang er – lyt til hvad din partner har at sige, forstå hvorfor at du har været et fjols eller tager fejl (og indrøm det – husk at der skal to til en tango) og tilbyd et kompromis. 

Kompromisset – den gyldne middelvej

En af grundene til at voksne mennesker ender ved en parterapeut er at de ikke kan finde ud af at mødes på midten i en godt løsningsforslag hvor begge parter får ret – det handler simpelthen om at vinde i kampens hede, og det slår i stor stil de fleste parforhold ihjel. 

Som voksne mennesker er det en nødvendighed at kunne være tilfreds med udfald der ikke gik lige efter dit hoved – husk nu at du alt i alt ikke er den eneste beslutningstager i dit parforhold.

Hvis ikke du eller din partner overhovedet har lyst til at give sig i en diskussion, men stadig elsker hinanden virkelig højt, så er parterapi måske vejen frem for jer, for til tider er det også bare tilfældet at de to voksne mennesker slet ikke har lært at snakke ordentligt med hinanden og løse problemer på bæredygtig vis – se her for en terapeut.