Epoxygulv: Få et slidstærkt gulv med råt og industrielt look

Et epoxygulv står højt på ønskelisten hos mange danskere.

Det minimalistiske gulv, der kan fås i et hav af farver og teksturer, giver associationer til New Yorker-stil, passer godt ind i trenden i moderne indretning i Skandinavien – epoxygulve vinder større og større popularitet blandt husejere. 

Hvad er et epoxygulv?

Epoxygulve er en type gulv, som er særdeles slidstærkt, med et industrielt og råt look. Førhen blev gulvet mest brugt i fabrikker og på værksteder, pga. holdbarheden og slidstyrken. 

Det er en særlig gulvtype, der kan klare en usædvanlig høj grad af belastning. Det kan du som husejer nyde godt af, f.eks. i rum som bruges meget i dagligdagen. Hvorfor ikke få lagt epoxygulv i f.eks. køkken, bryggers eller bad?

Hvis du gerne vil have lagt et epoxygulv, er du kommet til det rigtige sted. Du kan besøge denne side og få mere information om priser her: epoxygulv

Hvilke fordele er der ved et epoxygulv?

Der er en lang række gevinster ved at få lagt et epoxygulv i hjemmet. Der er både æstetiske og praktiske fordele ved denne type gulv:

  • Smukt, industrielt udseende, der minder om stilen fra New York
  • Passer ind i den moderne bolig
  • Har et næsten uendeligt antal valgmuligheder mht. farve og struktur
  • Høj slidstyrke – et meget hårdført gulv
  • Fugefri overflade – ingen sprækker til støv og snavs
  • Meget rengøringsvenlig, hvad enten du vil støvsuge, feje eller gulvvaske

Hvad koster et epoxygulv?

Der kan ikke gives et helt præcist svar på, hvad du skal forvente, det vil koste at få et nyt epoxygulv. Der er op til flere faktorer, der spiller ind, f.eks. størrelsen på opgaven, ønsker til opgaven og håndværkerens løn og materialer.

Prisen på epoxygulv pr. m2 kan også variere i forhold til geografi, f.eks. kan det være billigere i Jylland end i hovedstadsområdet. Og hvis håndværkeren er efterspurgt og med speciale i epoxygulve, kan prisen også være højere på opgaven.  

En omtrentlig pris pr. m2 er ca. 300 – 500 kr.

Et epoxygulv lægges oftest med mindst to lag, og du vil derfor nogle gange få en kvadratmeterpris, som gælder pr. lag. 

Kan man selv lægge epoxygulv?

Da epoxy i visse tilfælde kan indeholde allergifremkaldende stoffer, er det en rigtig god idé, at du lader fagfolk om at lave gulvet.

I flydende form indeholder epoxy ingredienser, som skal håndteres forsvarligt og med det rigtige sikkerhedsudstyr. Det kræver også teknisk kunnen og hurtighed at påføre blandingen, som tørrer inden for 2 timer.